VQ nyhetsbrev oktober 2010

2010-06-10T00:00:00

I nyhetsbrevet denna månad kan du bl a läsa om lansering av VQ Legal – en ny tjänst med färdiga bolagsrättsliga dokumentpaket med möjlighet till byråspecifika anpassningar och VQ Knowledge and Strategy Forum den 11 och 12 november 2010.

Lansering av VQ Legal - en ny juridisk tjänst med färdiga bolagsrättsliga dokumentpaket med möjlighet till byråspecifika anpassningar

Under hösten 2010 kommer den nya juridiska tjänsten VQ Legal att lanseras. Via VQ Legal kan du få både ett intelligent och effektivt sätt att skapa dokumentpaket och ett juridiskt innehåll som är kvalitetssäkrat och uppdaterat av Bolagsrätt Sundsvall AB.
 
VQ Legal bygger på en intelligent dokumentlösning som utgår från det juridiska arbetssättet genom att skapa dokument utifrån ärendetyper och juridiskt relevanta val. Via automatiska mallpaket skapas alla relevanta dokument för ett ärende med grundinformation förifylld direkt i dokumenten.
 
Det kommer även att gå att få dokumenten anpassade med byråspecifik layout och egna skrivningar.
 
Från och med fredag denna vecka kommer vi att göra tjänsten tillgänglig för en grupp testanvändare. Är du intresserad av att ingå i testgruppen? Kontakta oss i så fall gärna med ett mail till info@vqab.se. Mer information finns även på www.vqlegal.se.

VQ Knowledge and Strategy Forum den 11 och 12 november 2010

I november ordnar vi, tillsammans med InfoTorg som samarbetspartner, en tvådagars konferens med fokus på frågor om ledarskap, strategier, affärsutveckling och kunskaps- och informationshantering för juristmarknaden.
 
Första dagen är på engelska med talare såsom den internationellt mycket välkände managementkonsulten Nick Jarrett-Kerr, Lisa Göransson, Head of Nordic Desk på Allen & Overy, Janet Day, Director Technology and Infrastructure services på Berwin Leighton Paisner, och Caroline Malm, Senior Consultant på Gartner. Den andra dagen är på svenska med talare såsom Magnus Sundqvist, Nordic Knowledge Leader på Ernst & Young, och Reidar Gjersvik, Knowledge Manager på Thommessen.
 
Här är programmet i detalj. Anmälan görs via det här anmälningsformuläret eller via mail direkt till info@vqab.se. Välkomna! 

VQ artiklar september-oktober

  • Dagens Industri "Deras råd guld värda för advokatbyråer" om VQ:s verksamhet med rådgivning för bl a bättre användning av IT-lösningar för att advokatbranschen ska kunna möta klienternas krav på ökad effektivitet och förändrade debiteringsmodeller (3 september 2010).
  • KIM Legal Magazine, "New Horizons" med VQ:s tankar kring förändringar i affärsmodell för advokatbyråer, där den höga andelen biträdande jurister på sikt kan komma att ersättas av outsourcing, standardisering, automatiserade processer och ökad professionalism (Issue 5, 2010).
  • Mitt i Juridiken "KM - från stöd till ledningsfunktion" med reportage från det seminarium om Knowledge Management som InfoTorg anordnade den 22 september med bl a VQ som föredragshållare (27 september 2010).

Kontakt

Ta gärna chansen att bli testanvändare av VQ Legal. Skicka ett mail med din kontaktinformation till info@vqab.se för att få mer information och inloggningsupgifter. Du är även varmt välkommen att kontakta oss om du har andra frågor eller vill veta mer om VQ eller VQ Legal.

All news