VQ nyhetsbrev mars 2013

2013-07-03T00:00:00

Välkommen på seminarium om juristbranschen i förändring den 14 mars, läs om Law as an app-tävling på Stockholms universitet, save the date till årets VQ Forum den 13 november och ta del av nyheter i VQ Legal.

Juristbranschen i förändring den 14 mars kl 17

Den 14 mars anordnar InfoTorg ett uppföljningsseminarium från höstens VQ Forum om trender och utveckling på juristmarknaden.

Välkommen till en inspirerande kväll som inleds med mingel och möjlighet att träffa branschkollegor från kl 17 samt med efterföljande diskussion kring möjligheter och utmaningar för juristbranschen framöver, där en panel med framstående jurister delar med sig av erfarenheter och kommenterar förändringarna i Sverige och hur den svenska marknaden påverkas.

Missa inte att anmäla dig - sista anmälningsdag är nu på torsdag! >>Anmälan och mer information>>

I panelen deltar:

  • Maria-Pia Hope, VD, Advokatfirman Vinge
  • Peter Sjögren, advokat som huvudsakligen arbetar med affärsutveckling
  • Kristoffer Persson, Managing Partner, Frank Advokatbyrå
  • Christina Blomkvist, koncernjurist, Folksam
  • Sara (Axelsson) Göthlin, advokat och delägare, Advokatfirman Törngren Magnell
  • Carl-Adam Drakenberg, advokat och delägare, Advokatfirman Westermark Anjou
  • Helena Hallgarn och Ann Björk, Virtual Intelligence VQ

Law as an app-tävling på Stockholms universitet den 13 mars

Den 13 mars anordnar Stockholms universitet en tävling för studenterna på magisterprogrammet Law and IT kallad "Law as an app", där studenterna ska ta fram en idé för en juridisk app, dvs föreslå en juridisk tjänst som kan vara till nytta för klienter och/eller andra jurister.

Idéerna bedöms sedan av en panel bestående av Johan Kahn, advokat och delägare vid Delphi, samt Helena Hallgarn och Ann Björk, Virtual Intelligence VQ. Rapport från tävlingen med presentation av vinnaren kommer i vårt nästa nyhetsbrev.

Tävlingen Law as an app har inspirerats av en liknande praktisk uppgift på juristlinjen på Georgetowns universitet. Läs även om ett svenskt exempel med en gratis-app som möjliggör enkel och direkt tillgång till lagtexten i aktiebolagslagen här: "Han har lagen i mobilen"

Save the Date: VQ Knowledge and Strategy Forum den 13 november

I år anordnar vi vårt fjärde VQ Knowledge and Strategy Forum. Läs rapporten från förra årets utsålda event här: "VQ Forum 2012 Report"

Mer information kommer framöver, men vi kan redan nu berätta att vi i år kommer att vara tillbaka på Grand Hotel samt att temat för årets konferens kommer att vara "Innovation i praktiken - från strategi till praktisk verklighet".

Nyheter i VQ Legal

Vår juridiska malltjänst VQ Legal används nu av flertalet stora och mellanstora advokatbyråer samt av revisionsfirmor och bolagsjuristavdelningar. Det som är speciellt med VQ Legal är att tjänsten bygger på en intelligent dokumentlösning som utgår från det juridiska arbetssättet genom att skapa anpassade mallar för varje ärende.

Tjänsten innhåller mallar för de flesta bolagsrättsliga och arbetsrättsliga ärenden. Innehållet i VQ Legal utökas löpande och under året har bl. a. mallar för emission av konvertibler, emission av teckningsoptioner, kontrollbalansräkning, VD-avtal och avslutsavtal på svenska och engelska tillkommit. Här hittar du allt innehåll inom bolagsrätt respektive arbetsrätt.

Vi har även tillsatt en expertgrupp för att vidareutveckla tjänsten med mallar inom M&A och kommersiell avtalsrätt. Mer information och lansering inom kort!

Prenumerera på VQ nyheter

Vill du få vårt nyhetsbrev direkt på mail? Anmäl dig via formuläret längst ned på sidan. Här är länk till hela nyhetsbrevet.

All news