VQ nyhetsbrev augusti 2011

2011-08-23T00:00:00

I höstens första nyhetsbrev kan du bl a läsa om VQ Knowledge and Strategy Forum – i år med den internationelle visionären Richard Susskind som huvudtalare, VQ Legal - utökas med arbetsrätt och direktkoppling till Bolagsverkets e-tjänst, se bilder från VQ Legals mingelvisning 17 maj och ta del av VQ artiklar under våren och sommaren samt VQ blogg med nyheter om trender, KM och teknik på juristmarknaden.

VQ Knowledge and Strategy Forum den 4 oktober

VQ Forum har nu blivit en årlig tradition som i år går av stapeln den 4 oktober. Precis som förra året blir det på Grand Hôtel och med cocktailmingel och musikunderhållning som avslutning på dagen.

Huvudtalare är professor Richard Susskind, som är rådgivare till flertalet av de största internationella advokatbyråerna och mycket visionär när det gäller framtidens advokatbyråer. På konferensen medverkar även Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg, Delphis MP Stefan Erhag, Setterwalls MP Joakim Edoff, Hannes Snellmans Public M&A Partner Björn Kristiansson tillsammans med flera andra svenska och internationella experter med advokat Christer Danielsson, tidigare MP på Gernandt & Danielsson, som moderator.

För mer information, se konferensbroschyrentalarpresentationen och konferenssidan eller kontakta oss direkt till info@vqab.se. Välkomna!

VQ Legal går starkt framåt och utökas nu med ytterligare rättsområde

Vår juridiska tjänst för bolagsrättsliga mallar går starkt framåt och bland de som redan använder tjänsten kan nämnas advokatbyråerna Delphi, Linklaters, Bird & Bird, DLA Nordic, Magnusson, Törngren Magnell m fl.

Det som är speciellt med VQ Legal är att tjänsten bygger på en intelligent dokumentlösning som utgår från juridiska ärendetyper. Du väljer ärendetyp, svarar på ett antal frågor och därefter skapas automatiskt rätt dokument för ditt ärende med grunduppgifter redan ifyllda genomgående i alla dokument. Det går även att få dokumenten anpassade så att de utseendemässigt ser ut som företagets egna dokument.

Nu tar vi ytterligare ett steg och utökar tjänsten med arbetsrättsliga mallar i samarbete med Elmzell Advokatbyrå. Vi inför även direktkoppling till Bolagsverkets e-tjänst Företagsärenden för ombud.

Artiklar om eller av VQ under våren och sommaren

VQ blogg med nyheter om trender, KM och teknik på juristmarknaden

På vår Legal Innovation Blog skriver vi även notiser om nyheter inom KM, trender på advokatmarknaden både i Sverige och internationellt och ny teknik för den juridiska marknaden. Några av våra poster under våren och sommaren har bl a handlat om:

Alla våra bloggposter finns samlade här.

Vill du få vårt nyhetsbrev direkt på mail? Anmäl dig via formuläret längst ned på sidan. Här är länk till hela nyhetsbrevet.

All news