Stjärnadvokater har många likheter - InfoTorg Juridik, 15 november 2013

2013-11-15T00:00:00

Anna Lensmar-Friedman, VD på Poolia Juridik, redovisade resultatet från företagets profileringsprojekt för ett stort antal intresserade åhörare på VQ Forum.

Framgångsrika advokaters personprofiler ser ungefär likadana ut, oavsett kön, ålder och verksamhetsområde. Men en kategori sticker ut, nämligen processrättsjuristerna. Det visar en profilstudie som Poolia Juridik har gjort.

Anna Lensmar-Friedman, VD på Poolia Juridik, redovisade resultatet från företagets profileringsprojekt för ett stort antal intresserade åhörare på VQ Forum-dagen av Stockholm Legal Business Summit.

Hon berättade att målet med studien var att identifiera gemensamma egenskaper hos framgångsrika delägare på advokatbyråer, för att få ytterligare ett verktyg att hitta nästa generations stjärnor.

På frågan varför de hade blivit framgångsrika, hade processrättsjuristerna svarat att de gillade komplexiteten i arbetet. Att lösa svåra juridiska problem och konflikter var det som motiverade dem att arbeta hårt. Detta i kontrast till M&A-advokaterna, som uppgav sig vara mer styrda av pengarna eller att tillhöra ett vinnande lag.

Anna Lensmar-Friedman avslutade med att berätta att många av advokaterna kände igen sig själva i den juniora juristens profil när de var yngre. Slutsatsen blir att man inte föds stjärna, man blir stjärna. Frågan är vad som genererar förändringen? Att ha en bra mentor var ett av svaren från studien, att känna sig trygg var ett annat samt förstås att jobba hårt och vara villig att lägga in de timmar som krävs.

Läs hela artikeln här: Stjärnadvokater har många likheter

All news