Konferens om framtidens juridiska rådgivning - InfoTorg Juridik, 17 september 2014

2014-09-17T00:00:00

På femårsjubilerande VQ Forum den 8 oktober kommer det att fokuseras på prisstrategier som gynnar både advokatbyråer och klienter, samt hur byråer kan uppnå vinstökning genom produktivitet, nya affärsmodeller och nytt arbetssätt.

För femte året i rad kommer VQ att hålla sin konferens - VQ Knowledge and Strategy Forum - den 8 oktober på Grand Hotell  i Stockholm.

Vid den förra konferensen för ett år sedan talades det om hur man som jurist kan och måste anpassa sitt arbetssätt utifrån en föränderlig värld. Det kom närmare 200 deltagare, däribland KM-jurister från advokatbyråer och även bolagsjurister.

Prissättning gynnar båda parter

Fokus i år kommer att ligga på produktivitet, prissättning, vinsttillväxt och förhållandet mellan advokatbyråer och klienter samt hur utvecklingen av bolagsjuristens roll förändrar dynamiken i de juridiska tjänsterna.

Helena Hallgarn, en av grundarna av VQ, säger att i år kommer prisfrågan och hur prissättningen kan gynna båda parter vara en av huvudfrågorna. Det kommer att talas om hur man anpassar prissättningen till det specifika ärendet och dess komplexivitet.

Talare från flera länder

Arrangörerna av konferensen vill ge positiva och praktiska exempel på hur juristbranschen kan förändras. Vi vill förmedla framgångshistorier, säger Ann Björk, den andra grundaren av VQ.

- Vi vill att de som lyssnar ska inspireras av talarna, säger hon.

En av talarna på konferensen är Richard Burcher, en före detta advokat och managing partner med mer 30 års erfarenhet av branschen. Han ska bland annat prata om att det är en myt att alla klienter drivs av priset. Vad klienter verkligen söker är förutsägbarhet och hanterbarhet - transparens vid prissättningen.

En annan talare under dagen är Alex Hamilton, VD och grundare av Radiant Law, en engelsk advokatbyrå. Enligt Ann Björk var han tidigare verksam på en stor byrå, men fick inte gehör för sina idéer där och startade då istället eget.

Helena Hallgarn säger att Alex Hamilton kommer att berätta om hur byrån är nytänkande genom att inte använda sig av debiterbara timmar, utan att istället försöka få ner arbetet i mindre delar och då använda sig av fasta priser.

Avslutande paneldebatt

Dagen kommer att avslutas med en paneldebatt med bland andra Biörn Riese från Mannheimer Swartling och Maria-Pia Hope från Vinge som bland annat kommer att debattera hur man bäst använder sig av sina bolagsjurister och när det är användbart att ta in juridisk hjälp.

Läs artikeln i InfoTorg Juridik här: "Advokaternas prissättning i fokus"

All news