Kartläggning av stjärnadvokater presenteras på VQ Forum

2013-10-15T00:00:00

Poolia Juridik genomför en studie för att ta reda på vad framgångsrika advokater har gemensamt och drivkrafter som skiljer sig åt. Syftet är att ge ett verktyg för att hitta nästa generations stjärnor. Resultatet av studien kommer att presenteras på VQ Forum-dagen av eventet Stockholm Legal Business Summit den 13 november.

Anna Lensmar-Friedman, VD för Poolia Juridik, berättar att studien är ett profiling-projekt där man studerar dem som redan har lyckats i branschen som delägare på väletablerade affärsjuridiska advokatbyråer, där man utöver de självklara namnen bl.a. har gjort urval baserat på rankinglistor som Legal 500 och Chambers.

I studien har Poolia Juridik använt sig av tre tester: Ett strukturerat personlighetstest, ett generellt begåvningstest som mäter numerisk, verbal och spatial förmåga och ett typologiskt test som bl.a. pekar mot gruppbeteende och kommunikationsstil. Advokaternas resultat har utöver att mätas mot testernas respektive normgrupp även mätts mot en kontrollgrupp av affärsjurister.

Det aggregerade resultatet av studien kommer att presenteras på VQ  Forum-dagen av tvådagars-konferensen Stockholm Legal Business Summit den 13 november.

Vill du veta mer om VQ Forum och få möjlighet att ta del av studiens resultat? Läs mer  om VQ Forum här »

Läs mer om Poolia Juridiks studie här »

All news