Han har lagen i mobilen - Realtid, 15 maj 2012

2012-05-15T00:00:00

Advokat Jonas Gombrii på Glimstedt har utvecklat en gratis-app som möjliggör enkel och direkt tillgång till lagtexten i aktiebolagslagen. Andra innovativa lösningar för branschen är t.ex. den digitala tjänsten, VQ Legal, med ett nytt sätt att ta fram standardiserade dokument på.

Tillsammans med iphoneutvecklare har advokatfirman Glimstedt utvecklat en gratis-app som möjliggör enkel och direkt tillgång till lagtexten i aktiebolagslagen. Det är advokat Jonas Gombrii som varit idé- och formgivare vid utvecklandet av appen, ABL.

- Jag kom på det eftersom jag själv behöver en sådan app som arbetsverktyg, säger Jonas Gombrii till Realtid.se. Jag jobbar mycket med aktiebolagslagen och behövde den lättillgänglig så jag gjorde designen tillsammans med en vän som är íPhone-utvecklare.

Appen lanserades i början av april.

Hur kommer den att utvecklas? 
- Vi håller redan på med en uppgraderad version, med sökfunktion. Jag har upptäckt att det behövs och det är även något som andra användare har efterfrågat. Vi har även pratat om att anpassa appen mer till iPad.

Ska ni lansera någon ny app? 
- Ja. Vi har en annan sak på gång, även det är en app för jurister, men jag kan inte gå in mer på det ännu.

På det tekniska området, vad finns det för föredömen inom branschen? 
- Det finns till exempel en digital tjänst, VQ Legal, som är väldigt innovativ. Det är ett nytt sätt att ta fram standardiserade dokument på.

Det finns teorier om att teknik kommer att effektivisera och revolutionera er bransch, vad säger du om det? 
- Ja, det tror jag absolut. Tekniken är fortfarande i sin linda och utvecklingen går jättefort. Det är svårt att säga vilka tjänster som kommer finnas om tio år.

Läs hela artikeln i Realtid här.

Mer om VQ Legal
Via VQ Legal kan du på ett intelligent och effektivt sätt skapa juridiska malldokument med ett innehåll som ständigt är kvalitetssäkrat och uppdaterat av Bolagsrätt Sundsvall och Elmzell Advokatbyrå, med engelska översättningar av TransLegal.

Med VQ Legal behöver du bara välja vilket ärende det gäller och ange förutsättningarna, så skapas automatiskt alla de dokument du behöver. Dessutom med helt anpassade formuleringar och med angivna uppgifter redan inlagda inuti dokumenten. Se illustration hur tjänsten fungerar.

Inga fasta kostnader utgår. Du betalar endast för de ärendepaket som du använder , till väldigt modesta priser, från 200 kronor för ett helt ärendepaket.

Se VQ Legal för mer information eller kontakta VQ direkt via Ann Björk, ann.bjork@vqab.se, tel 0768-649 225.

All news