Chefsjuristens roll i ny studie - InfoTorg Juridik, 25 augusti 2014

2014-08-26T00:00:00

Poolia Juridik genomför nu en studie av svenska chefsjurister och VD:ar. Syftet är att belysa chefsjuristens roll i bolagen. Resultatet av undersökningen kommer att presenteras den 8 oktober på VQ Forum.

Efter att tidigare ha kartlagt vad som utmärker en stjärnadvokat, genomför Poolia Juridik nu en ny studie, denna gång av svenska chefsjurister och VD:ar. Syftet är att belysa chefsjuristens roll, var den befinner sig i bolagets näringskedja och om det finns en samsyn kring hur värde bäst skapas av juristfunktionen.

- Som rekryteringskonsulter pratar vi ofta med chefsjuristerna om deras roll i bolaget, hur juristfunktionen kan vara kommersiellt värdeskapande och om hur det värdet kan mätas. När vi sedan träffar VD är det inte sällan en annan bild som tonar fram. Det är därför intressant att i en strukturerad undersökning ta reda på hur man ser på juristfunktionen på bolagen och vilka utmaningar man står inför, säger Anna Lensmar-Friedman, VD för Poolia Juridik.

- Resultatet jämförs också med internationella studier på ämnet och det är spännande att se om man i Sverige har en annan syn än internationellt på juristfunktionen.

Resultatet av undersökningen kommer att presenteras den 8 oktober på VQ Knowledge and Strategy Forum i Stockholm och följas av en paneldebatt kring hur man optimerar sin legala rådgivning och funktion. I panelen ingår bland andra Jonas Bengtsson, General Counsel för Telia Sonera, Biörn Riese, partner och styrelseordförande på Mannheimer Swartling, Maria-Pia Hope, Managing partner och VD för Vinge, Eva Blonde, Nordic Region Counsel för Hewlett-Packard, Carl-Viggo Östlund tidigare VD för bl a SBAB och Nordnet Bank samt Magnus Billing, VD för NASDAQ OMX Nordics.

- Intresset från branschen är stort och det är fantastiskt roligt att ta del av enkätsvaren. Vi har så här långt också gjort en del findings som är lite mer oväntade för oss, avslutar Anna Lensmar-Friedman.

Läs artikeln i InfoTorg Juridik här: "Chefsjuristens roll i ny studie"

All news