Bli din digitala jurist - InfoTorg Juridik, 16 mars 2012

2012-03-16T00:00:00

KM-företaget VQ satsar på en digital tjänst med standardiserade juridiska dokument. Syftet är effektivisering med inbesparing av tid och pengar.

VQ, som drivs av erfarna KM-juristerna Helena Hallgarn och Ann Björk, tar knowledge management ett steg vidare med tjänsterna VQ Legal och Min Digitala Jurist. VQ Legal vänder sig till rådgivare, medan Min Digitala Jurist vänder sig till företag (t.ex. bolagsjurister, ekonomi- och HR-ansvariga och andra) som vill komma åt uppdaterade juridiska dokument vid behov.

Genom tjänsten kan användaren som ska hantera till exempel ett aktiebolagsärende få anpassade grunddokument i det aktuella ärendet. Och till ett fast pris. Syftet är effektivisering eftersom minskad arbetstid också innebär minskad arbetskostnad.

Paketering av juridiken på ett nytt sätt går i spåren av de teorier som lanserats av professor Richard Susskind. Bland annat USA och England ligger i framkant på området. VQ deltar på torsdagens konferens i London - Law Tech Future - som samlar 500 deltagare inom juristsektorn.

Läs hela artikeln i InfoTorg Juridik här.

All news