Affärsutveckling och innovation för jurister - InfoTorg Juridik, 6 oktober 2015

2015-10-06T00:00:00

I år håller VQ sin sjätte konferens på Grand Hotel i Stockholm. Temat för konferensen är affärsutveckling och innovation för jurister och internationella talare kommer att dela med sig av sina erfarenheter. Peter Danowsky kommer även att tala om en modernisering av advokatrollen.

InfoTorg Juridik rapporterar idag om VQ som den 21 oktober kommer att hålla sin konferens på Grand Hotel i Stockholm - VQ Knowledge and Strategy Forum - för sjätte året i rad.

Vid den förra konferensen för ett år sedan talades det om framtidens juridiska rådgivning med fokus på produktivitet, prissättning, vinsttillväxt och förhållandet mellan advokatbyråer och klienter. Närmare 140 deltagare hade samlats och bland deltagarna fanns jurister från advokatbyråer, men även akademiker och bolagsjurister. I år väntas antalet deltagare stiga och uppemot 170 personer har anmält sig, berättar Helena Hallgarn, en av grundarna av VQ.

Årets tema är affärsutveckling och innovation för jurister och handlar bland annat om att advokatbyråer i ökad utsträckning försöker utveckla modeller för effektivi­sering av sitt arbete och att detta kan ske med hjälp av standardisering av vissa tjänster. Det kommer att diskuteras vilka de viktigaste förändringarna är för juristerna och hur den juridiska marknaden är förberedd på dessa förväntningar.

Det kommer även att talas om hur yrkeskåren kommer att behöva fokusera på affärsutveckling för att möta dessa förväntningar. Vilka möjligheter och utmaningar väntar juristerna?

Läs hela artikeln från InfoTorg Juridik här: "Sjätte VQ-konferensen"

Läs mer och se hela programmet här »

All news